Thursday 17 December 2015

AW - Dzień 17 - Pavlowa z kremem kokosowym i mango/ DC - Day 17 - Coconut Pavlova with mango


Dzisiaj bardzo szybki wpis, bo dzień się już kończy, moje walizki niespakowane, prezentacja na jutro jeszcze niepowtórzona i wpisy na kolejne dni nieprzygotowane (a mogę nie mieć czasu w ten weekend) :/ Ale postaram się nie zawalić terminów, przez 17 dni tak dobrze mi szło!
Powoli staję się ekspertką od robienia bez. To już kolejna Pavlova, tym razem bez laktozy, bo bitą śmietanę zrobiłam z kokosowej śmietanki. Sekretem dobrej bezy jest suszenie jej przez dłuuuuugi czas w relatywnie niskiej temperaturze. Jeśli tylko macie "wolne" białka, to koniecznie spróbujcie zrobić bezę, to taki szlachetny deser.

Today's post is a quick one cause the day is almost over, my luggage is still not ready, I didn't repeat my presentation for tomorrow and didn't prepare the posts for the days to come (I will probably not have time to write anything this weekend) :/ I will try to do my best, I manage to do it for the past 17 days!
 I start becoming an expert in meringues. This is a second Pavlova on the blog, this time it's a lactose-free version, I made the whipped cream using coconut cream. The secret of a good meringue is drying it for a very loooong time in a low temperature. If you have some spare egg-whites, you should definetely try to do this meringue, it's a very elegant dessert.

Składniki/Ingredients:
- 3 białka/3 egg whites
- 3/4 szklanki cukur/3/4 cup sugar
- 400 mL śmietanki kokosowej (NIE mleka, bo się nie ubije!)/ 400 mL coconut cream (NOT milk cause you will not be able to whip it!)
- mango

Białka ubij na sztywną pianę, po czym łyżka po łyżce dodawaj cukier. Ubijaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Rozprowadź pianę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i susz w 100 stopniach przez ok.2 godziny. Wystudź.
Kokosową śmietankę schowaj do lodówki (albo nawet do zamrażarki) na kilka godzin. Przełóż do miski i ubijaj jak bitą śmietanę, aż zgęstnieje. Wyłóż na Pavlową i udekoruj kawałkami mango. Podaj w przeciągu kilku godzin.

Whisk the egg whites until they form stiff peaks, then whisk in the sugar, 1 tbsp at a time, till the sugar is totally dissolved. Spread the Pavlova on a baking sheet covered with a baking paper and dry it in 100C for about 2 h. Cool down.
 Put the coconut cream to the fridge (or even the freezer) for a few hours. Transfer to a bowl and then whip itlike a normal cream, till it's dense. Spread on the meringue and decorate with a pieces of mango. Serve as soon as possible.


No comments:

Post a Comment